Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα απόγευμα στη Νέα Υόρκη *


Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) μας πληροφορεί,εδώ απλώς υπογραμμίζεται:

"Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συζήτηση που είχαν ο ΠΘ και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που συνέπεσαν για λίγο στην Νέα Υόρκη το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα Νέας Υόρκης.


Στο ζήτημα της Xρυσής Aυγής είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση.«Η δημοκρατία έχει θεσμούς αυτοπροστασίας με κορυφαία τη δικαιοσύνη» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, αναχωρώντας για το αεροδρόμιο. Πηγές πολύ κοντά στον ΠΘ και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τόνιζαν ότι, πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα  η Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες . Αυτές  περιλαμβάνουν όχι μόνο την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις  που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια  θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της ΧΑ, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές  εκλογές κλπ.) .

Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ ΕΛΒΟ ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ). Η στάση της κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  ο κ. Βενιζέλος :  Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών  ενημέρωσε επίσης  τον  Πρωθυπουργό για τις σημαντικότερες από τις επαφές του στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ και ιδίως για το κυπριακό και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ζητήματα για τα οποία οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.


Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι για αυτό το θέμα θα συναντηθεί σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προχωρά και η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που θα δοθεί στην δημοσιότητα με την νέα Σύνοδο της Βουλής".

Η συνάντηση, για την οποία μας πληροφορεί η Διεθνής  έκδοση του Βήματος, έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη. 

Ταυτόχρονα δηλαδή, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος - αναπληρών τον πρώτο κατά την απουσία του, έλειπαν από τη Χώρα, την ίδια στιγμή που λάμβανε χώρα η πρώτη σύλληψη πολιτικού αρχηγού κόμματος από το 1974.

Δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί φοβήθηκαν να βρίσκονται στην πατρίδα τους κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή - άλλωστε αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν. 

Είναι δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός δε φοβάται κανέναν και τίποτε.

Είναι δεδομένο ότι ο κος Αντιπρόεδρος δε φοβάται κανέναν και τίποτε;

Κι αυτό δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί, αφού το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος.

Γεννώνται, πάντως, κάποιες επαγωγικές σκέψεις, ιδιαίτερα μετά την εκπεφρασθείσα άποψη του κυρίου Αντιπροέδρου, πώς δηλαδή "η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το Μνημόνιο", ότι εν τέλει όλος ο Ελληνικός Λαός, πλην κάποιας ελαχίστης μειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κ.λπ.) επιδοκιμάζει το Μνημόνιο.

Γεννάται και μια άλλη σκέψη, αν συνδυάσουμε τη σοφία του κυρίου Αντιπροέδρου με την επίσης εκπεφρασμένη άποψη του Πρωθυπουργικού Συμβούλου, κυρίου Κρανιδιώτη, ο οποίο δήλωσε ότι "και οι αριστεροί" θα πρέπει κάτι να αναμένουν, ένα δώρο, κάποια κοσμήματα.

Όλες αυτές οι πολύ επιτυχημένες σκέψεις των κ.κ. Πρωθυπουργού, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργικού Συμβούλου έρχονται να "δέσουν" μεταξύ τους και να παράγουν μια πολύ επιτυχημένη συνταξή, αντάξια του Success Story, το οποίο γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ελπίζουμε, ειλικρινά, μια που ο κύριος Αντιπρόεδρος έφυγε για την Ελλάδα (τελείωσαν και οι συλλήψεις - άσχετο και μη συνδεόμενο), να έχει μια συζήτηση με οποιονδήποτε ο κύριος Πρωθυπουργός, εκεί στα πάτρια του Ονείρου. 

Οι συμβουλές πάντα πιάνουν τόπο.

* του Θάνου Αθανασιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...